Search
Close this search box.
congress

NOVA KUĆA ZA ŽAPCA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

RIES + RIES ARCHITEKTEN

OBJEKAT:

POSLOVNA ZGRADA

LOKACIJA:

MAINZ, NEMAČKA

POVRŠINA:

9005,6 m2

FOTOGRAFIJE:

WENER & MERTZ

UPADLJIVA SUPROTNOST IZMEĐU IZUZETNO STRMOG TERENA NA KOME JE OVA KUĆA NAPRAVLJENA I SAMOG OBJEKTA, PREDSTAVLJA NEOČEKIVANO LEP KONTRAST KOJI ODIŠE ELEGANCIJOM, A NASTOJI DA USPOSTAVI DIJALOG IZMEĐU UNUTRAŠNJEG ŽIVOTNOG PROSTORA I SPOLJAŠNJEG OKRUŽENJA

Prilikom ukupnog vrednovanja jedne savremene kompanije, pored sagledavanja osnovnih finansijskih rezultata, sve češće se javlja i zahtev da oni budu podržani i ukupnim odnosom kompanije prema životnoj sredini, a proces proizvodnje prilagođen najnovijim i sve strožim ekološkim standardima. Ove principe u svom poslovanju na najbolji način demonstrira nemačka firma Werner & Mertz GmbH koja je, između ostalog, poznata i kao proizvođač hemijskih sredstava za upotrebu u domaćinstvima iz linije Frosch, ili u prevodu – ‘žabac’. Kompanija Werner & Mertz brigu za održivost ne ispoljava samo kroz proizvodnju i distribuciju svojih brendova, već je to na poseban način pokazala poštovanjem ekoloških i energetski efikasnih principa i upotrebom obnovljivih izvora energije prilikom izgradnje poslovne zgrade Frosch-a u Majncu. Održivost je u našoj firmi glavni cilj svih ekonomskih, ekoloških i društvenih aktivnosti unutar celokupnog lanca vrednosti. Jedan verodostojan ekološki proizvod, kao što je Frosch, može poticati samo od kompanije koja održivost dosledno sprovodi sopstvenim delovanjem, objašnjava orijentaciju kompanije Werner & Mertz Rajnhard Šnajder, njen generalni direktor.
Verodostojnost u svim elementima funkcionisanja je od suštinskog značaja za uspeh poslovanja jedne ekološki orijentisane i društveno odgovorne kompanije. Javnost obično poseduje prefinjeni osećaj za istinitost i iskrenost radnji i dela neke kompanije. Posebno je osetljiva kada ne može neposredno da proveri obećanje o učinku, kao na primer po pitanju zaštite životne sredine.

U tom smislu, kompanija Werner & Mertz između ostalog obučava zaposlene u proizvodnji za postizanje najviših ekoloških standarda i preuzima ulogu predvodnika u upotrebi ekološki korisne plastične ambalaže sakupljene iz domaćinstava, kao dragocene sekundarne sirovine. Danas udeo recikliranog materijala u ambalaži Frosch-a iznosi više od 65%, sa tendencijom daljeg rasta. Ovim se ne samo štede dragoceni resursi (sirova nafta), već se redukuje i potrošnja energije i emisije CO2…Više u EKO KUĆI No09

LEED PLATINASTI SERTIFIKAT ZA ODRŽIVOST DODELJEN JE NOVOJ ZGRADI ZAHVALJUJUĆI PRE SVEGA NJENOM JEDINSTVENOM ENERGETSKI ODRŽIVOM KONCEPTU. ZGRADA POZITIVNOG ENERGETSKOG BILANSA POSTAVLJA STANDARDE I STOGA VAŽI ZA NAJODRŽIVIJU NOVOGRADNJU NEMAČKE.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda