Search
Close this search box.
congress

NESIGURNOST / PRÉCAIRE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

MIODRAG MANOJLOVIĆ, BJORN HEGART

LOKACIJA:


Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire).

Kroz francusku reč ‘précaire’ ne samo da provejava nesigurnost, nakon postfordovske ere i dalje industrijalizacije (digitalnog tipa), već i preispitivanje svega onoga što nazivamo stabilnošću, sigurnošću, odnosno bezbednim prostorom.

Drugim rečima, promene i drugačija čitanja simboličkih dosadašnjih značenja uzimaju preimućstvo i u umetnosti deluju na različite načine, ispitujući i tražeći nova, ne samo rešenja, već i nova objašnjenja svega što dovodi do promena i nesigurnosti stanja (opasnih i kontradiktorinih) u kojem živimo i radimo.

Miodrag Manojlović je 2004. godine diplomirao na Akademiji umetnosti u Banjaluci, smer slikarstvo. Magistrirao je Scenski dizajn na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2007. godine. Jedan je od osnivača Asocijacije umetnika ‘Protok’.

Bjorn Hegart je vizuelni umetnik koji se najviše kreće u polju crteža i instalacije. Diplomirao je 2001. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trondhajmu. Trenutno živi i radi u Berlinu. Osnovao je i uređuje magazin posvećen crtežu pod nazivom ‘Fukt’.

Selektor izložbe radova: Predrag Terzić

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela