Search
Close this search box.
congress

MEDICINSKA GEOLOGIJA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

ZNAČAJAN DEO TERITORIJE NAŠE ZEMLJE IMA RELJEF POGODAN ZA DOBRE USLOVE ŽIVOTA. TO POTVRĐUJE I RAZNOLIKOST BILJNOG I ŽIVOTINJSKOG SVETA KOJI NASELJAVA OVAJ PROSTOR.

Kada govorimo o uticaju životne sredine na zdravlje obično mislimo na zagađenja koja dolaze iz industrijske i urbane sredine, jer su upravo ona obeležila naše vreme. Ali i sami prirodni faktori različito utiču na zdravlje. Nije svejedno da li živimo u ravnici ili na planini, kakav je hemijski sastav zemljišta i voda koje kroz njega prolaze i kolika je prirodna radioaktivnost tla na kome se živi, kakav je biljni i životinjski svet u neposrednom okruženju. Drugim rečima, postoje tereni koji pogoduju zdravom načinu života, oni koji su manje pogodni i oni koji sadrže neke štetne uticaje. Najčešće se susrećemo sa kombinacijama pozitivnih i negativnih uticaja iz prirode u kojoj ništa nije samo crno ili belo.//Više u EKO KUĆI No09

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Smanjenje Emisije Gasova u Evropi: Koraci ka Čistijoj Budućnosti
Energija vetra: Budućnost Sombora
Dijalog o klimatskim promenama