Search
Close this search box.
congress

KUĆICA ZA PTICE
BIRD HOUSE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

IAN MURCHISON, ROHAN THAKAR

OBJEKAT:

KUĆICA ZA PTICE

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

THE FEDERAL INC

Kućica za ptice predstavlja ne samo dodatak bašti ili vrtu, već je i odličan način da se ptica, kao svojevrsno čudo prirode, približi svom domu. Takođe su i odličan način da se deca upoznaju sa prirodom koja nas okružuje, pa i onom koja nam nije svakodnevno pristupačna. Iako to možda ptice ne primećuju, stilizovana moderna kućica može biti izuzetan detalj u otvorenom prostoru oko kuće, u dvorištu ili u bašti.

Ovu jednostavnu i šarmantnu kućicu za ptice dizajnirala je kanadska firma The Federal iz Otave. Izrađena je od lakih aluminijumskih ploča, plastificiranih radi dugotrajnosti. Kućica se sastoji iz dva elementa koja se razdvajaju i omogućavaju lako održavanje i brzo čišćenje, i kožne trake, odnosno žice koja se kombinuje sa određenim bojama kućice.

Savremenog i jedinstvenog dizajna, kućica je dostupna u beloj, žutoj, plavoj i roze boji. Korišćenjem svetlih boja, laganog materijala, kao i čiste i linearne forme, dizajneri su stvorili fantastičan detalj vrtne dekoracije.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio