Search
Close this search box.
congress

KUĆA ZA LJUBIMCA BONE HOUSE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

JVA

LOKACIJA:


Arhitektonski biro JVA dizajnirao je ovu kućicu za pse za časopis Wallpaper. Izgrađena je da bi bila deo njihove ’Hand Made’ izložbe u Palazzo Brioni na Milanskom sajmu nameštaja 2012.godine.

Ova kućica je inspirisana narodnim tehnikama norveške gradnje, mada je projekat rezultat savremene proizvodnje, sa korišćenjem ekoloških materijala, prvenstveno drveta sečenog na kompjuterski upravljanim CNC mašinama. Kebony je specijalno obrađeno drvo odličnih karakteristika, modifikovano u procesu pod nazivom kebonizacija (kebonization). Ovaj proces smatra se ekološkom procedurom koja pospešuje karakteristike drveta uz pomoć primene biootpada industrije šećera. Proizvodi se u istoimenoj norveškoj firmi, Kebony, koja proizvodi ekološko drvo sa svojstvima sličnim tropskim vrstama kao što je tikovina.

Projektovana je tako da se lako transportuje i montira. Krov se sastoji od čistog polikarbonata koji pruža zaštitu od vremenskih uslova, ali u isto vreme je izuzetno lagan i proziran materijal koji ističe i naglašava samu strukturu kućice koja je napravljena od elemenata koji svojim oblikom predstavljaju imitaciju psećih kostiju. Kućica je  prozirna i propušta svetlost u svoju unutrašnjost.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio