Search
Close this search box.
congress

KUĆA SA ZABATOM</span

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Sandra Gnigler, Gunar Wilhelm

OBJEKAT:

PORODIČNA KUĆA

LOKACIJA:

Roßleithen, Austrija

POVRŠINA:

156 m2

FOTOGRAFIJE:

Kurt Hörbst

KUĆA SA ZABATOM NALAZI SE NA IVICI MALOG NASELJA SA PREKRASNIM POGLEDOM NA PIHRN-PRIEL-REGION, ALPSKU REGIJU U GORNJOJ AUSTRIJI. INVESTITORI SU ŽELELI KUĆU KOJA SE HARMONIČNO UKLAPA U OKOLINU I KOJA POVEZUJE SPOLJAŠNJOST I UNUTRAŠNJOST. MLADA PORODICA ZATRAŽILA JE JEDNOSTAVNU, MIRNU I JASNU ARHITEKTURU OD DRVETA, BETONA I STAKLA.

Jednostavnost je postignuta čistom strukturom i proporcijama prizemlja i krova. Složenost dolazi od prostornih varijacija.  Prizemlje je za pola metra ispod nivoa terena i na taj način formiran je životni prostor ugrađen u travnjak.

VISINA KUĆE IDEALNO SE UKLAPA U TOPOGRAFIJU I ISTOVREMENO SVOJOM POZICIJOMI ORJENTACIOJOM PRUŽA PREDIVAN POGLED NA PLANINE.

Od početka fokus je bio na visoko ekološkom i biološkom kvalitetu. Kuća je izgrađena od drveta i izolovana je celulozom. Na kraju, iako nije bilo ekonomskih sredstava, uz pomoć jednostavne konstrukcije i minimalističkog asortimana materijala i formi, postignut je maksimalan kvalitet i komfor.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda