Search
Close this search box.
congress

Na liniji horizonta

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Lukasz Kabarovski, Anna Misiura, Katarzina Solarczik (KMA Kabarovski Misiura Architects)

OBJEKAT:

Porodicna kuca

LOKACIJA:

u blizini Vroclava

POVRŠINA:

610 m2

FOTOGRAFIJE:

Krzisztof Smik

KUĆA KOJA SE NALAZI NA GRANICI HORIZONTA. I KOJA SVOJIM HORIZONTALNIM KORPUSOM ODVAJA PLAVETNILO  NEBA OD ZELENOG TRAVNATOG TEPIHA.

To je prigradska, samostojeća vila intrigantne konture i savršeno belih, glatkih zidova. Ivice krova su ocrtane čvrstom linijom, a tri dela zgrade se vizuelno povezuju u jednu celinu. Velike zastakljene površine su dale lakoću kompaktnoj masi i omogućile sunčevoj svetlosti da prodre duboko u unutrašnjost objekta.

Sekira (Ostre ivice) koja organizuje plan čitave zgrade je otvorena i svetli prostor dnevnog boravka i trpezarije. Krov se moze proširiti za podnu površinu terase samo odvajanjem panoramskih prozora. Delomično zastakljen hodnik vodi do četiri spavaće sobe. Na kraju ovog prolaza nalazi se bazen.

Ogromni klizni prozori garantuju dovoljnu količinu sunčeve svetlosti i pružaju slikovit pogled na vrt. U letnjem periodu se ta dva prostora u potpunosti spajaju. Unutrađnjost objekta je okupana svetlošću potencirajući eleganciju celog prostora.

Precizna kontura zgrade postala je bitan deo ambijenta u predgrađu Vroclava. Staklene površine, zaslepljujuća belina zidova i glatkoća betona savršeno su upotpunili krajolik. Skladnim odnosom korpusa objekta stvorila je moderan prostor koji zrači mirom i harmonijom i diskretnim šarmom luksuza.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda