Jestiva posuda za hranu

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Forest and Whale

LOKACIJA:

Dizajn studio Forest and Whale iz Singapura osmislio je Reuse, posudu za pakovanje ‘hrane za poneti’. Ova ambalaža se može pojesti ili kompostirati. Gustavo Maggio i Wendi Chua, osnivači studija, dizajnirali su ovu posudu sa željom da doprinesu smanjenju upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu.
Proces pravljenja posude izgleda tako što se najpre pšenična ljuska samelje, a zatim, uz dodatak male količine prirodnog veziva i vode, nanese u dva metalna kalupa na visokoj temperaturi. Dobijena posuda može se koristiti za držanje bilo koje hrane, ali je najpogodnija za salatu, jer ne može predugo podneti vlagu. autori napominju da je idealno koristiti je za ‘hranu za poneti’ koja će se konzumirati u roku od dva do tri sata. Može se upotebiti samo jednom, ali se nakon obroka može pojesti, a ukus podseća na štapiće od mekinja. Dizajneri su posmatrali i analizirali ritual uzimanja hrane, i videvši da se u mnogim kulturama uz obrok obavezno jede hleb, odlučili su da na posudu utisnu četiri male linije koje korisniku omogućavaju da je pojede u više zalogaja, komad po komad.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: