Search
Close this search box.

GENETSKI MODIFIKOVANA HRANA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:


SMATRAM DA JE ZDRAVA ISHRANA OSNOVNO LJUDSKO PRAVO, KAO I PRAVO NA VAZDUH I ČISTU VODU, I NIJE NEOSTVARLJ IVO. POČINJE PROMENOM SISTEMA VREDNOSTI U NAMA. MOJU NEVERU U SISTEM ZAMENIO SAM VEROM U LJUDE.

Majka priroda nam je namenila zdravu i čistu hranu koju su naša tela davno naučila da iskoriste kako bi dostigla svoj puni potencijal. Imali smo vekove evolucije da bismo usavršili ovaj naizgled jednostavni sistem funkcionisanja. Znamo da ono što unosimo u sebe postaje sastavni deo nas, utiče na naše raspoloženje, zdravlje, misli i seksualnost. Ishrana je više nego hranljiva vrednost, više nego lek i prevencija oboljenja. To je svakodnevni izbor, čin ljubavi prema drugima i nama samima, neraskidivi elemenat naše svakodnevnice koji postaje stil života. Poznati stiker koji Amerikanci lepe po zadnjim vratima svojih kola glasi: Da sam ono što jedem, bio bih brz, lak, i jeftin. Ako pogledamo iza humora, banalnosti i površnosti ovog slogana nailazimo na gorčinu realnosti, na orvelovsko proročanstvo koje kao da prevazilazi imaginaciju sopstvenog tvorca i doseže dimenziju naučne fantastike, takozvani GMO: jeftina, brza i glupa hrana koju su napravili pametni ali ,avaj, ne mudri naučnici, koji rade za bogate, ali ne i odgovorne kompanije. Ova hrana je prepuna toksičnih industrijskih hemikalija i aditiva zbog načina na koji se uzgaja,prerađuje i pakuje.


Njena hranljiva vrednost  je daleko niža od vrednosti organske hrane, a svi industrijski toksini koje poseduje deluju na enzime u ljudskom telu, od kojih zavisi život. Ljudska vrsta, odnosno naša tela su se već susrela sa oko 10.000 hemikalija koje su dodavane našoj ishrani i okruženju u toku poslednjih sedamdesetak godina. Naše ćelije i naša tela su naviknuta na pravu hranu: sa biohemijske tačke, mi ne znamo šta da radimo sa ovakvom vrstom hrane, i to je ono što predstavlja najveću opasnost: neznanje.Ono što znamo jeste da laboratorijske studije povezuju GMO hranu sa postepenim otkazivanjem organa, unutrašnjim krvarenjem, smanjenjem bubrega, oštećenjem imunološkog sistema,  povećanim rizikom od alergija, autoimunim oboljenjima, poremećajima  u krvotoku, kancerom, kao i mnogim drugim opasnim stanjima. – Više u EKO KUĆI No05Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kako će “Metod jednog sata” promeniti način na koji čistite kuću
Grand Palais Ephemere
Casa Rio