Search
Close this search box.
congress

FOTOGRAFIJA I DIZAJN KAO JEDNO

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

KLUNDER & DE BIE

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

NIENKE KLUNDER, VIGLIUS DE BIE

Fotografi Nienke Klunder i Viglius de Bie napravili su set fotografija za studio LZF, u kojima su suprotstavili fragmente nekoliko umetničkih pokreta, među kojima su nadrealizam, De Stijl i modernizam. Na fotografijama koje prate dramatični umetnički efekti, Klunder i De Bie su predstavili više ručno izrađenih  drvenih lampi. Bleštavi Maslačak, graciozni Novi talas i neobični Beg samo su neke od lampi predstavljenih u ovom projektu.


Diplomci holandske Akademije umetnosti i dizajna (AKV) St. Joost udružili su se 2012. godine u Valensiji i od tada ovaj dvojac pod imenom KlunderBie kombinuje Klunderov umetnički pristup fotografiji  sa iskustvom u svetu visoke mode koje poseduje DeBie.Osnivač i umetnički direktor studija LSF Marivi Calvo dao je fotografima odrešene ruke da odrede u kom pravcu će ići fotografisanje. Jedino što im je bilo zadato je rustični šarmantni prostor Palacio de Casavells. Na sledećim stranama predstavljamo rezultat.


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio