Search
Close this search box.

DRVENA TORBA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

REWRAP

LOKACIJA:


Nakon dve i po godine rada nastala je biorazgradiva torba, u potpunosti napravljena od prirodnih materijala, koja pokazuje da održivi dizajn, funkcionalnost i estetika mogu biti uspešno objedinjeni u jednom proizvodu

Mladi holandski brend reWrap  dizajnirao je jedinstvenu, potpuno biorazgradivu torbu u kojoj su objedinjeni održivost, stil, funkcionalnost, prirodni materijali, sofisticiranost i estetika, sa idejom da se promeni način na koji svet razmišlja o održivom dizajnu.   Drvena torba je napravljena od vlakana iz ljuske kokosa, prirodnog kaučuka, oraha i drugih prirodnih i netoksičnih materijala.

Presovana vlakna prirodnog kaučuka formiraju svetlu, čvrstu i vodootpornu tkaninu.  U svom prirodnom obliku guma je potpuno biorazgradiva, za razliku od njenog industrijskog oblika. Kopča i ručka torbe napravljene su od orahovog drveta poliranog pčelinjim voskom, što ovim elementima daje izdržljivost, sjaj i vodootpornost.

Autori su sebi postavili zadatak da naprave potpuno biorazgradivu torbu koja ne koristi  ni jedan veštački materijal. Rezultat dvoipogodišnjeg rada je reWrap drvena biorazgradiva torba koja će se nakon svog životnog veka vratiti u prirodu, gde se ponovo može koristiti kao sirovina. U planu je da ova torba uskoro dobije i kaiš napravljen od drveta banane.

Ovaj holandski studio ne pristupa odgovorno samo dizajnu i prirodi, već i zajednici u kojoj živi. Torbe su proizvedene ručno u maloj radionici u Amsterdamu, u kojoj rade osobe sa invaliditetom.Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Kako će “Metod jednog sata” promeniti način na koji čistite kuću
Grand Palais Ephemere