Search
Close this search box.

DRUMI - VEŠ MAŠINA KOJA RADI BEZ STRUJE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

YI JIANG

OBJEKAT:

VEŠ MAŠINA

LOKACIJA:


Za sve ljude koje žele da smanje potrošnju vode  i struje, uštede vreme i novac i učine nešto dobro za svoje životno okruženje, kao i za one koji su često na putu, kampere, studente koji žive u studentskim domovima i sve koji nemaju stalan pristup veš mašini, napravljena je veš mašina koja radi bez struje i koristi minimalnu količinu vode, malih je dimenzija i kompaktna, pogodna za prenošenje.

Pogodan je za mlade porodice sa  malom decom, kao i za samce ili parove koji  često koriste mašinu za rublje.  Iako je prvobitno napravljen  imajući u vidu urbanu populaciju, dobro se prodaje u zemljama u razvoju. U područjima sa ograničenim pristupom struji i vodi, predstavlja savršenu zamenu za ručno pranje odeće, a vreme sušenja smanjuje na pola .

Drumi je visok 55,8 cm , širok 31,8 cm , a težak 6,8 kg.  Male dimenzije omogućavaju prenosivost,  jednostavno korišćenje i mogućnost skladištenja u  malim prostorima. Jednim pranjem, koje traje oko pet minuta  Drumi može da opere  otprilike sedam komada garderobe. Za razliku od klasičnih veš mašina koje po jednom pranju troše između 30 i 70 l vode, Drumi koristi  približno 5l vode  za pranje i isto toliko za ispiranje.//ek TIJANA JANKOVIĆ – Više u EKO KUĆI No18


Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Dijalog o klimatskim promenama
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere