Search
Close this search box.
congress

BEZ REČI

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

GORDANA ČEKIĆ

LOKACIJA:


Ciklus radova pod nazivom ‘Bez reči’ nastaje po etapama od kraja 90-ih godina. Radovi su redukovani u koloritu i postupku (plavi pravougaonici ili kvadrati, narandžasti krug, crveni trouglovi). Rađeni su akrilnim bojama na platnu. Nastaju slojevitim nanosom boje na platno, težeći ka centru, od svetlosti do tame i obrnuto. Meditativnog su karaktera. Postavke su uslovljene izlagačkim prostorom, a autor podnebljem i vremenom u kojem živi, oslanjajući se na tradiciju.

Gordana Čekić (1959. Užice), diplomirala je na FLU u Beogradu 1991. godine i završila postdiplomske studije na istom fakultetu 1994. Član je ULUS-a od 1992. godine. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež. ‘Gordanino slikarstvo je povratak slikarskom intimizmu nasuprot efektu prolaznosti i opštem otuđenju. Sve počinje i završava u središtu, središtu duše, kosmosa, uma, materijalnosti, smisla i besmisla … Izmeštajući predmetnost u svom pristupu i multiplikujući formu, nagoveštava ezoterični pristup, odnosno, dovodi do unutarnje duhovne spoznaje’, kaže Ljiljana Subotić.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela