Search
Close this search box.
congress

AMBARMEĐU STOGODIŠNJIM STABLIMA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Workshop Architecten

LOKACIJA:

Rijswijk, Holandija

POVRŠINA:

270 m2

NA IMANJU OD 4,5 HEKTARA, OKRUŽENOM VEKOVIMA STARIM STABLIMA RAZNOVRSNOG VOĆA, NALAZIO SE STARI ZANEMAREN AMBAR IZ 60-IH GODINA PROŠLOG VEKA, KOJU JE KLIJENT ŽELEO DA ZAMENI NOVIM SAVREMENIM DIZAJNOM.

Novi ambar odgovara i pejzažu i istorijskim zgradama na imanju, gde je glavna zgrada monumentalna farma ‘Rottenburg’. Pored skloništa za ovce i skladištenje, u novom ambaru nalazi se i stan.

Glavna struktura sastoji se od četiri drvene ploče koje dele štalu u tri zone: područje štale, polu-transparentnu srednju zonu i stan.

GLAVNA STRUKTURA SASTOJI SE OD ČETIRI DRVENE PLOČE KOJE DELE ŠTALU U TRI ZONE: PODRUČJE ŠTALE, POLU-TRANSPARENTNU SREDNJU ZONU I STAN.

Otvori u pločama nude pogled iz stana na dvorište i stari voćnjak. Polu-prozirna međupodna zona povezuje jugozapadnu stranu sa severoistočnom stranom dvorišta. Fasada se sastoji od crnog Douglas-a, što je u suprotnosti sa sirovim drvetom iznutra.

Centralna – transparentna zona ambara povezuje jugozapadnu stranu sa severoistočnom stranom dvorišta

Otvori u pločama nude pogled iz stana na dvorište i stari voćnjak

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Kuća inovativnosti materijala : SALTVIGA HOUSE
Evolucija industrijske baštine: Cukrarna
Spoj prošlosti i savremenosti: Muzej grada Beograda