Search
Close this search box.
congress

ALL IN ONE SAVREMENA KUHINJA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

STUDIO DESIGNEDBY

LOKACIJA:


MALI STANOVI ZAHTEVAJU DA  SVAKI SANTIMETAR PROSTORA BUDE DOBRO OSMIŠLJEN I ISKORIŠĆEN, A NEOPHODAN JE I FUNKCIONALAN NAMEŠTAJ KOJI ISTOVREMENO ZADOVOLJAVA SVE POTREBE VLASNIKA. MODULARNI MULTIFUNKCIONALNI NAMEŠTAJ JE REŠENJE ZA MALE ŽIVOTNE PROSTORE. KADA JE REČ O KUHINJI, NA JEDNOM MESTU SE MORAJU SMESTITI FRIŽIDER, SUDOPERA, ŠTEDNJAK I MALO PROSTORA ZA ODLAGANJE SUDOVA, KAO I STO ZA ZAJEDNIČKE OBROKE I DRUŽENJE.

Istraživanje novih ideja, materijala i tehnologija, spremnost na pokret i akciju – time se rukovode sestre Irena i Iva Kilibarda, koje već osam godina uspešno vode studio Dsignedby. Istu energiju prenele su i na druge članove tima koji uglavnom čine mladi ljudi, dizajneri enterijera. Osnovan kao arhitektonski studio, Dsignedby je danas poznat po modernoj tehnologiji i vrhunskim svetlosnim efektima, a višestruko je nagrađivan kao kompanija specijalizovana za OLED i LED tehnologiju u dizajnu, sa akcentom na jedinstvenosti i održivosti.

Projektom kompaktne kuhinje Kitch T autorke su odgovorile na zahteve funkcionalnosti, prilagodljivosti i mobilnosti. Reč je o kuhinji napravljenoj po principu all in one – sve se nalazi ispod radne površine, te nema potrebe za suvišnim ormarićima koji se mogu videti u klasičnim kuhinjama. Kuhinjski elementi – sudopera, police za sudove, štednjak, frižider – sve se nalazi na dohvat ruke. Elementi namenjeni kuvanju i pranju se nalaze sa jedne strane, dok su elementi za piće, kafu i hlađenje raspoređeni na suprotnoj strani.


Kuhinja predstavlja kombinaciju prve verzije stola Table T – L, iz 2013. godine (dimenzija 160x92x72cm) i jedne ploče Corian-a (dužine 365cm). Kuhinjski elementi su širine 80cm i mogu se otvarati sa više strana. Ne postoje ručke, već je akcenat na komforu i dodiru sa prirodom kroz 3D vrata od hrastovog drveta. Kako bi korisnicima kuhinje sve bilo na dohvat ruke, autorke su predvidele da se na radnoj ploči ugrade mobilni punjač, kao i električni i USB priključci. Jednostavno se priključuje na vodovodni i električni sistem, uz pomoć levih i desnih izlaza.

Metalna konstrukcija može biti izrađena od mesinga, bakra, nerđajućeg čelika ili drugog obojenog pocinkovanog metala. Prvenstveno je namenjena mladim  zaposlenim ljudima  koji nemaju dovoljno prostora ni vremana da se posvete redovnom kuvanju obroka, a opet vole da povremeno  pripreme neko jednostavno jelo i podele ga sa prijateljima.//Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Povezanost sa prirodom : Casa em Troia
Zeleni luksuz u srcu Long Ajlenda : Georgica Cove
Svetlost kao platno : The Paintworks