Search
Close this search box.

ASESOAR 8

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

GORDANA PERENČEVIĆ

LOKACIJA:

GALERIJA SINGIDUNUM

Odbor Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS i ove godine je uspešno pripremio, organizovao i realizovao tradicionalnu izložbu modnih detalja AKSESOAR 8 u galeriji SINGIDUNUM. Postavka odiše svežinom, a po kvalitetu izloženih eksponata i broju izlagača koji su se odazvali, ne zaostaje za prethodnih sedam izložbi. AKSESOAR, izložba koja za temu ima unikatne ručno rađene modne detalje, jedna je od najdugovečnijih sekcijskih izložbi. Od prve postavke 2007. godine, predstavlja izazov za umetnike, a izuzetno je dobro posećena od strane kolega, stručne javnosti i redovne publike galerije SINGIDUNUM. Ova postavka je jedinstvena prilika da se na jednom mestu nađu eksponati etabliranih modnih dizajnera kao što su L.Jovanović, E. Milovanov Penezić, V. Antonijević, D. Nikolajević, S. Janković, S. Kuzmanović, pedagoga profesora (D. Milivojević, S. Antić ) iz različitih oblasti dizajna tekstila koji uče nove mlade generacije tajnama svog zanata i kojim putem se stiže do predmeta visoke umetničke vrednosti, umetnika (O. Milunović, S. Milojević, T. Borojević, A. Takač, M. Marković Jovanović, G. Perenčević, M. Sarić, I. Ličina, M. Matijašević Kraćica, A. Alderete, J. Davidović Pavlica, A. Peić Tukuljac) čije smo radove imali priliku da vidimo na renomiranim izložbama ULUPUDS i mladih kolega (M. Marinković, I. Kosanović, A. Perić ), koji prave svoje prve profesionalne korake.
Autentični likovni rukopisi umetnika različitih generacija i senzibiliteta, raznorodnost radova (torbe, cipele, rukavice, nakit, šeširi, kape, šalovi, ešarpe, marame, nakit, futrole za telefone), materijala i tehnika izrade (koža, svila, pamuk, drvo, viskoza, zlatovez, metal, poludrago kamenje) korišćenih za izradu umetničkih predmeta uklopili su se u jednu kompaktnu celinu i postavku koju naši umetnici poklanjaju beogradskoj publici, koja nema često priliku da uživa u ovoj vrsti kreativnih ostvarenja.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela