Alumil Exl1

A4A DESIGN

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

A4A DESIGN

OBJEKAT:

EKOLOŠKI NAMEŠTAJ

LOKACIJA:

MILANO, ITALIJA

FOTOGRAFIJE:

FRANCESCO GUSELLA, VALENTINA ESPOSITO, FEDERICA PACE

KARAKTERISTIKE MODERNOG DRUŠTVA SU POVEĆANA MOBILNOST I ZAHTEVI ZA NOVIM REŠENJIMA U SAVREMENOM DIZAJNU. IZ TOG RAZLOGA, KAO REZULTAT POJAVE NOVIH TEHNOLOGIJA U PROIZVODNJI EKOLOŠKOG NAMEŠTAJA, NASTALA JE IDEJA ZA DIZAJNIRANJEM OVE IZUZETNE SERIJE NAMEŠTAJA OD RECIKLIRANOG MATERIJALA –  KARTONSKOG SAĆA.

Sve više i više kuća, ali i otvorenih prostora, imaju nameštaj od kartona, zahvaljujući njegovoj čvrstoći, otpornosti i funkcionalnosti. Cilj ovakvog pristupa dizajnu je da se promoviše reciklaža, ali i da se pokaže da se i od jednostavnih materijala može napraviti nešto lepo, korisno i efikasno.


Materijal poput kartona je revolucionarno otkriće u svetu nameštaja, jer je lak, vizuelno ne opterećuje prostor i pristupačan je svima. Ekološki način uređenja životne sredine podrazumeva ponovno korišćenje prirodnih razgradivih materijala koji mogu dalje da se recikliraju. Karton je materijal dostupan svima i može se lako oblikovati kako bi se dobio ekološki nameštaj praktičan za kućnu upotrebu.//ek Ivana Nikolić – Više u EKO KUĆI No10Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: