Search
Close this search box.
congress

URBANI MOBILIJAR RIPPLE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

IN-TENTA DESIGN + DANIELA SEMINARA

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

© estudibasic http://estudibasic.es/

Projekat Ripple je jedan od odabranih projekata na takmičenju za rešenje uličnog mobilijara u organizaciji firme MAGO URBAN i O-Cults. Čine ga spoljna podna obloga kao i betonske klupe velikog formata za javne urbane prostore, inspirisane manjim dinama formiranim od zrna finog peska prenesenim pustinjskim vetrom.

Klupe su dostupne u dva modela i dve veličine: bez naslona i sa drvenim leđima, obe dostupne u dve dimenzije, 240cm i 350cm dužine. Leđni naslon izveden je od drveta i fiksiran za sedište metalnom pločom, naglašavajući tako oblik klupe u uravnoteženom kontrastu linije i materijala. Sam naslon ima više funkcija jer omogućava korisniku da je koristi sa obe strane: sedenje sa naslonom na prednoj strani i oslanjanje na zadnjoj strani naslona.

Kada je reč o popločavanju, njegov dizajn stvara rešetkastu strukturu zelene površine (trave) i betonskih blokova debljine 10cm, a predviđen je za pešake i  laka prevozna sredstva, kao što su bicikli.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio