Search
Close this search box.
congress

SUNĐER LAMPA SPONGEUP!

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

MIGUEL ANGEL GARCÍA BELMONTE

LOKACIJA:


Ova ručno rađena lampa sastoji se od glinene sfere iz koje topla i blaga svetlost prodire kroz šupljine. Ovo je čini predmetom koji je više od lampe, neobičnim komadom gline neravne površine i jedinstvenog dizajna koji širi veoma posebnu atmosferu u prostoru u kome se nalazi. Ova lampa može da se koristi za eksterijer i enterijer, a postoje dve verzije: plafonske i podne.

Koncept rada oslonjen je na kombinaciju grnčarskog zanata i savremenog pristupa proizvodnji predmeta od gline. Ovakvim pristupom dizajnu, svaki predmet se modeliranjem pretvara u estetski proizvod u koji je unesena unikatnost i originalnost, te je svaki doživljaj za sebe. Takav koncept podrazumeva da ne postoje dva ista komada, već su svi sličnih ili približnih dimenzija. Lampa je dostupna u prirodnoj crvenoj boji gline, crnoj od prisustva mangana, svetloj terakoti i drugim kombinacijama.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio