Search
Close this search box.

RONDO STALAK ZA MAČKE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

CHRISTEN I OTTO MEYER

LOKACIJA:


Ne uspevši da pronađu odgovarajući komad nameštaja za svoju mačku, bračni par Christel i Otto Meyer rešili su da sami dizajniraju proizvod za čiju su realizaciju angažovali zanatlije. Rezultat im se dopao, pa su počeli da proizvode nameštaj za mačke, a ubrzo su pokrenuli i kolekciju za pse. Tako je nastala firma Pet-Interiors.

Rondo stalak za mačke je napravljen tako da mačke, koje vole da  grebu, ne oštećuju površinu ovog niti drugih komada nameštaja, a istovremeno vlasnicima obezbeđuje uređen životni prostor. Ne treba zanemariti ni udobnost. Jastuk je izrađen od vune, u skladu je sa specifičnim ortopedskim kriterijumima za životinje, zadržava oblik i trajnu elastičnost, a jednostavnan je za održavanje – lako se skida i može se prati u mašini za veš na temperaturi od 30 stepeni. U izradi nameštaja autori koriste ovčiju vunu, izdržljive tkanine, ratan, kožu i elastične materijale. Pleteni Rondo stalak napravljen je od španske trske i premazan je ekološkim lakom  koji obezbeđuje čvrstoću pletenja i garantuje dug vek trajanja. Rondo je težak 20kg, pa ne postoji mogućnost od prevrtanja, čak ni kada u njemu borave krupnije mačke.
Christen i Otto se u radu vode idejom da nameštaj za kućne ljubimce ne mora na prvi pogled da otkriva svoju svrhu, ali mora da ispuni tri kriterijuma: mora se dopasti ljubimcima koji će ih koristiti, mora biti otporan, izdržljiv i dugotrajan i mora biti neobičnog dizajna, koji će običan komad nameštaja transformisati u eksponat.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio