Search
Close this search box.
congress

Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2020

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 11. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 12. do 15. oktobra 2020. u Domu omladine Beograda.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2018. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 7. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 20. avgusta 2020.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji film iz jugoistočne Evrope, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture “GREEN FEST” je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih deset godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6000 filmova sa svih kontinenata, održano preko 140 obrazovnih sadržaja, predstavljeno preko 150 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od oko 65 000 građana.

Jedanaest Međunarodni festival zelene kulture “Grin Fest” sprovodi Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Izvor: National Geographic Srbija

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
DEZEEN AWARDS 2024 – dve nedelje do isteka prijava
Svetski brend u proizvodnji sudopera – ALVEUS
NU kolekcija slavina osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn u manje od godinu dana