Ogromni talasi na Atlantiku, Velika Britanija se sprema za oluju i poplave

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Photo by Nathan Hill-Haimes on Unsplash

Ogromni talasi jure severnim Atlantikom ka Velikoj Britaniji koja se sprema za drugi uzastopni vikend uz zimsku oluju i poplave.

Stotine avionskih letova su otkazane iz Londona i s drugih britanskih aerodroma, a već je poremećen i železnički saobraćaj.

Četvrta oluja ove zime koju je britanski meteorološki servis “Met Ofis” nazvao “Denis”, stigla je u Irsku u drugde na severu Velike Britanije i prouzrokovala prekide saobraćaja što če se pogoršavati tokom dana.

Metorolozi su dobili 18 upozorenja zbog poplave širom Engleske, a veće poplave se tek očekuju.

Irska meteorološka služba izdala je nekoliko upozorenja na vetar brzine i do 120 kilometara na sat.

Upozorenje na oluju izdato je i na Islandu. Očekuje se da će nevreme pogoditi za sva područja Velike Britanije, uključujući delove severne Engleske koji se još oporavljaju od oluje “Kiara” prošlog vikenda.

Državna agencija za životnu sredinu saopštila je da će poplava verovatno biti veća nego prošlog vikenda pošto će kiša pasti na već zasićeno tlo.

“Naše oružane snage su uvek spremne da podrže lokalne vlasti i zajednice kad god im zatreba”, rekao je britanski ministar odbrane Ben Valas.

Vojska danas već pruža pomoć od poplava u Jorkširu.

Izvor: beta.rs

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: