HOLISTIČKI CENTAR DR JASNA LALOŠEVIĆ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

POJAM ‘LEPO’ JE UZVIŠEN, ALI NEUHVATLJIV, PRIPADA METAFIZICI, DONOSI NEMERLJIVO ESTETSKO ZADOVOLJSTVO I NAGONI NA NEPRESTANO LIČNO TRAGANJE, UPRAVO NA NAČIN NA KOJI DR JASMINA LALOŠEVIĆ PRENOSI PORUKU SVOJE ŽIVOTNE FILOZOFIJE: ŽIVOT JE PUN LEPOTE, BAŠ KAO I VI. IZRAZITE JE, ZADRŽITE JE, VRATITE JE.
Holistički put Dr Jasmine Lalošević kretao se harmoničnom linijom od završetka Medicinskog fakulteta u Beogradu, preko specijalizacije fizikalne medicine na VMA, do stručnog i naučnog usavršavanja u prestižnim institucijama u Brazilu i Francuskoj. U Parizu je završila specijalizaciju za antiejdžing medicinu i edukovala se za mezoterapiju, a ova iskustva je donela u Beograd, gde je osnovala Školu za mezoterapiju. Vlasnica je Aesthetic & Holistic Med Centra u Beogradu, u okviru koga se, pored nauke, nedavno opredelila i za umetnost. Galerija FisKultura paraleleno sa naučnim saznanjima širi i produbljuje kompleksna umetnička interesovanja, odnosno umetnost i lepotu u univerzalnom smislu.

PUT KA LEPOTI
Životni i profesionalni put Dr Jasmine Lalošević, čini se, oduvek je išao u jednom smeru. Duboka lična potreba za lepim vodila ju je kroz život, obrazovanje, formiranje porodice, konačnu profesionalnu orijentaciju, sve do uređenja porodičnog doma i poslovnog ambijenta, i do sakupljanja lične kolekcije umetnina. Prostor u kome ona danas živi i radi isijava posebnom energijom i svojevrsnim artističkim duhom, iskazuje samu suštinu njenog stila života i metodoloških postavki profesionalnog rada. „Kao dete želela sam da studiram arhitekturu, a privlačili su me i dizajn i umetnost.PUT KA LEPOTI Životni i profesionalni put Dr Jasmine Lalošević, čini se, oduvek je išao u jednom smeru. Duboka lična potreba za lepim vodila ju je kroz život, obrazovanje, formiranje porodice, konačnu profesionalnu orijentaciju, sve do uređenja porodičnog doma i poslovnog ambijenta, i do sakupljanja lične kolekcije umetnina. Prostor u kome ona danas živi i radi isijava posebnom energijom i svojevrsnim artističkim duhom, iskazuje samu suštinu njenog stila života i metodoloških postavki profesionalnog rada. „Kao dete želela sam da studiram arhitekturu, a privlačili su me i dizajn i umetnost.

Na medicinu sam otišla pod uticajem roditelja, nekako se to od mene očekivalo. Međutim, uspela sam da i u okviru medicine pronađem sebe, i to u onom njenom delu koji ima veze sa osnovnim estetskim kriterijumima koji su mi neophodni.“ Uspomene iz detinjstva i odrastanje u lepoj porodičnoj kući predstavljali su nezaobilaznu osnovu u Jasmininom životu. Nasledivši od majke talenat za arhitekturu i ponevši trajni nagon za lepotom u okruženju, ona je svaki novi prostor u kome se nalazila strpljivo i predano preuređivala.

PACIJENTIMA I POSETIOCIMA JE U SVAKOM TRENUTKU PRIUŠTENO NAJNEPOSREDNIJE UŽIVANJE U UMETNIČKIM DELIMA. ŠTAFELAJNA PLATNA I SKULPTURE POSTAVLJENI SU SVUDA, PA ČAK I U KUPATILIMA, PORODIČNIM SPAVAĆIM SOBAMA, PROLAZNIM HODNICIMA, NAMENSKIM OSTAVAMA, TIK UZ STOLICE I LEŽAJEVE ZA PACIJENTE, RAME UZ RAME SA METALNIM SPRAVAMA ZA VEŽBANJE. UMETNOST I MEDICINA OVDE TRIJUMFUJU U NAJČVRŠĆOJ SINTEZI.

OTELOTVORENJE LEPOTE
Objekat se sastoji od pet nivoa koji su vrlo jasno funkcionalno determinisani. Prva tri nivoa su poslovnog, javnog karaktera, dok se u poslednja dva odvija privatni porodični život Laloševića. U poslovnom korpusu objekta sprovedeno je stepenovanje funkcionalne organizacije koje ima izrazit simbolički koncept. Prvi, prizemni nivo vezan je za Estetiku i posvećen je licu.// Više u EKO KUĆI No16

Velika terasa sa raskošnim zelenilom predstavlja logičan nastavak korpusa dnevne sobe. U potpunosti je realizovana materijalima prirodnog porekla.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: