Alumil Exl1

HAPPY HOUSE

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

POINT LOOKOUT, OSTRVO SEVERNI STRADRBROK, AUSTRALIJA

POVRŠINA:

19-25-42M2 m2

FOTOGRAFIJE:

JON LINKINS, DONOVAN HILL

POŠTO SVOJU KUĆU MO ŽETE DA PRO ŠIRITE ILI SMANJITE BEZ VEĆEG ULAGAN JA U REKONSTRUKCIJU, ILI DA JE PRE SELITE U DRUGO NA SELJE, GRAD ILI ČAK ZEMLJU, SREĆNA KUĆA VAM DA JE NE SAMO SREĆAN POČETAK , NEGO I SREĆAN KRAJ.

Prefabrikacija i efikasan dizajn objekata – od srednjeg veka do današnjih dana  sa suštinskim elementima su uvek bili deo građevinske industrije. Još od seoskih kuća iz doba Tjudora, na arhitekte se apelovalo da projektuju težeći ka suvoj  (montažnoj) konstrukciji, kao što su Viktorijanske čelične zgrade i mnoge zgrade u Americi sa početka 20. veka, što samo pokazuje da montažne zgrade nisu ideja savremenog doba. Ali istina je da, moderne ili ne, montažne prefabrikovane kuće imaju sve više poklonika. Point Lukaut na ostrvu Severni Stradbrok je mesto koje je posle drugog svetskog rata postalo poznato kao raj za surfere zahvaljujući velikom broju divnih i raznolikih plaža. Zbog odlične arhitekture, ovaj grad je izabran kao mesto za promociju kreativnih industrija.
Mnogi arhitekti su ostavili trag na ovom ostrvu gradeći kuće prvenstveno za sebe, a neke od njih su izazvale toliku pažnju da su o njima objavljene r eportaže u raznim internacionalnim magazinima. Inovativnu montažnu kuću projektovali su arhitekti iz brizbejnske firme Donovan Hil po želji građevinskog preduzimača Tobi Luisa iz Kvinslenda u Australiji, čija je firma specijalizovana za montažne kuće, u cilju promocije odličnog dizajna sa malim budžetom.


Prema gospodinu Luisu, montažne kuće imaju veliku popularnost u Evropi, a sve više dobijaju pozitivnu reakciju i od australijskih kupaca koji traže povoljnu, ali i sofisticiranu opciju za svoje kuće ili vikendice. Srećna kuća je napravljena u fabrici – pametno su dizajnirana tri osnovna modula koji se mogu međusobno sklapati u više konfiguracija, od malih studija do prostranih dvospratnih porodičnih kuća sa baštom i dvorištem.


Moderne lepote, sa naglaskom na praktičnosti, osvetljenosti, efikasnoj upotrebi prostora i inteligentnoj prilagodljivosti, koncept Srećne kuće omogućava vlasnicima da prošire svoje kuće u zavisnosti od toga kako se njihove porodične i finasijske okolnosti menjaju. Sloboda i prilagodljivost rasta tiču se i promene kuće, a moguće je njihovo lako prebacivanje na novu lokaciju. Osnovni modul ima kuhinju, kupatilo, ostavu, trpezariju i dnevni boravak.


INOVATIVNU MONTA ŽNU KUĆU PROJEKTOVALI SU ARHITEKTI IZ BRIZBEJNSKE FIRME DONOVAN HIL PO ŽELJI GRAĐEVINSKOG PREDUZIMAČA TOBI LUISA IZ KVIN SLENDA U AUSTRALIJI, ČIJA JE FIRMA SPECIJALIZOVANA ZA MONTAŽNE KUĆE , U CILJU PROMOCI JE OD LIČNOG DIZAJNA SA MALIM BUDŽETOM.


Prošireni modul vam omogućava da osnovni modul spojite sa modulima koji imaju jednu, dve ili tri spavaće sobe. Treći modul, “kutija”, ima delove koji su natkriveni, kao što su terasa, parking mesto ili studio, koji spajaju unutrašnji i spoljni prostor, bašte i dvorišta.Više u EKO KUĆI No05

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: