GEBERIT - Uživajte u tišini

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Kako smanjiti buku u sanitarnim instalacijama

Trend odlaska iz velikih gradova u mirnije oblasti poslednjih godinu dana izuzetno je izražen. Jedan od značajnijih razloga koji utiče na kvalitet života je i buka, koju je Svetska Zdravstvena Organizacija odavno svrstala buku u grupu zagađivača.

Često zapostavljena, buka koja dopire iz sanitarnih instalacija može kvariti idilu i mir svakodnevnog života. Pri korišćenju toaleta cevi vibriraju usled protoka vode kroz njih, a zid u koje su ugrađene prenosi vibracije dalje, do ostalih prostorija i stanova. Ponekad je buka takva da je teško mirno spavati ili se fokusirati na bilo šta drugo sem na nju.

Gradnja zajedničkih objekata je sama po sebi puna izazova, a zvučna izolacija mora imati visok prioritet. Često se dešava da fokus bude na termalnoj izolaciji, dok se zvučna stavlja u drugi plan, ili se odnosi samo na podove. Ne treba zaboraviti da rešen problem buke ne utiče samo na udobnost i kvalitet života ukućana, nego i na dobre odnose sa komšijama.

Ukoliko ste hotelijer, najslabiju tačku hotela pretvorite u najjaču.

Na ocene koje gosti daju hotelima u velikoj meri utiče i buka. Tačnije, buka je njihova najčešća zamerka. Svesni toga, hoteli sve veću pažnju posvećuju rešenju ovog problema, a dobar primer je luksuzni hotel Regent Porto Montenegro, koji je svih 80 soba opremio izuzetno tihim instalacijama.

Ukoliko ste investitor, kvalitetna instalacija će vam pomoći da podignete vrednost svoje investicije.

Kako do toliko željene tišine?

Koliko god bila neprijatna, buka u sanitarnim instalacijama se može efikasno eliminisati pravilnim pristupom i izborom odgovarajućih elemenata.

Geberit će sa vama podeliti svojih 5 koraka do tišine:

     1. Definišite zaštićene prostorije, jer sve počinje dobrim planiranjem.

Prvi korak je definisanje zaštićene prostorije, jer sve počinje dobrim planiranjem. O tišini spavaćih i drugih prostorija u kojima je neophodna tišina potrebno je voditi računa još u fazi projektovanja.

      2. Postavite savremenu predzidnu konstrukciju.

Sledeći korak je postavljanje savremene predzidne konstrukcije koja predstavlja osnovu vrhunske izolacije od buke.

     3. Ne dodirujte masivne zidove u zgradi.

Kako bi se dobili željeni rezultati, neophodno je sprečiti prenošenje vibracija, pa je imperativ da se cevi odvoje od masivnih zidova u zgradi, a tamo gde je to neophodno treba koristiti zvučno izolovane materijale.

     4. Izaberite tihe proizvode.

I na kraju, ništa od navedenog neće biti dovoljno ukoliko kanalizacione cevi i instalacioni sistemi nisu odgovarajući. Kompanija Geberit u svojoj ponudi ima sve što vam treba za tišinu – sistem tihih proizvoda koji se jednostavno montiraju, kao i stručno znanje u oblasti planiranja i montaže. Efekat ne samo da se čuje nego se i vidi, jer su tihe instalacije kompanije Geberit idealna osnova za savremen dizajn kupatila.

Među rešenjima se ističu Geberit Duofix ugradni vodokotlići i Silent-PP kanalizacione cevi. Zahvaljujući preko 200 varijanti, Geberit Duofix instalacioni elementi pokrivaju gotovo svaku upotrebu koju zamislite. To omogućava instaliranje WC-a, pisoara, umivaonika, armatura i zidnih odvoda. Silent-PP je tiha kanalizaciona cev, projektovana i testirana u zvučnoj laboratoriji kompanije Geberit. Hidraulično optimizovani fazonski komadi će se pobrinuti za veći kapacitet oticanja i manje šuma u kanalizacionoj cevi. Njen kvalitet ne cene samo stanari i gosti hotela, nego i vodoinstalateri širom sveta.

     5. Obratite se stručnjacima kompanije Geberit. www.geberit.rs

Ukoliko niste sigurni šta odabrati i kako implementirati odabrano, stručnjaci kompanije Geberit će vam rado pomoći svojim savetima, da razrešite sve dileme.

O kompaniji Geberit:

Geberit grupa je vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode i aktivna je širom sveta. Geberit Grupu odlikuje snažno lokalno prisustvo u većini zemalja Evrope što predstavlja jedinstvenu dodatnu vrednost kako u oblasti sanitarne tehnike tako i u oblasti sanitarne keramike.

Proizvodni kapaciteti obuhvataju 29 proizvodnih pogona, od toga 6 u prekookeanskim zemljama. Glavno sedište koncerna se nalazi u Rapperswil-Jona u Švajcarskoj. Sa više od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja kompanija Geberit u 2019. postigla je neto obrt od 3,1 milijardi CHF. Akcije kompanije Geberit su na SIX Swiss Exchange. Od 2012. akcije kompanije Geberit sastavni su deo SMI (Swiss Market Index).

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: