Search
Close this search box.
congress

BIOLOŠKI NAMEŠTAJ

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

ADITAL ELA – S-SENSE DESIGN

OBJEKAT:

BIOLOŠKI NAMEŠTAJ

LOKACIJA:

TEL AVIV, IZRAEL

FOTOGRAFIJE:

SHAY BEN EFRAYIN

BIORAZGRADIVI EKOLOŠKI NAMEŠTAJ INSPIRISAN JE INDIJSKOM TRADICIJOM ISPIJANJA ČAJA POSLUŽENOG U GLINENIM ČAŠAMA

Adital Ela je izraelski eko dizajner, socijalni preduzetnik i nastavnik, osnivač i generalni direktor S-DESIGN SENSE. Ona posvećuje svoj profesionalni život istraživanju o tome na koje sve načine održivi dizajn može da se zamisli, ilustruje i manifestuje zelenu reformu u susretu između čoveka, objekta i okruženja. Diplomirala je dizajn proizvoda na Institutu Tehnologije Holon, (HIT), a magistarske studije dizajna ’’Čovek i čovečanstvo’’ završila je na programu Akademije za dizajn Eindhoven. Redovno održava predavanja na osnovnim i master studijama na Insitutu Tehnologije Holon i vodi radionice o održivosti širom sveta.

Inspirisana indijskom tradicijom služenja čaja u glinenim čašama, i fascinirana načinom na koji se pomoću sunca ove čaše suše i nakon upotrebe bacaju na zemlju, pomešaju i ponovo upotrebljavaju za nekoliko minuta, Adital je dizajnirala seriju proizvoda Terra.

TERRA je brend koji proizvodi BIO Nameštaj, predmete od kompresovane zemlje i poljoprivrednog otpada. Dizajn je 100% or ganski, zahteva jako malo energije pri proizvodnji i potpuno je obnovljiv. Na kraju svog životnog ciklusa ovaj predmet se uz pomoć vode može remodelovati i reciklirati kako bi dobio drugu funkciju, ili ponov o vratiti u prvobitan, zemljani, oblik. // Više u EKO KUĆI No08

100% ORGANSKI DIZAJN, KOJI ZAHTEVA MALO ENERGIJE PRI PROIZVODNJI, POTPUNO JE OBNOVLJIV I MOŽE SE REMODELOVATI I RECIKLIRATI KAKO BI DOBIO DRUGU FUNKCIJU ILI PONOVO VRATITI U PRVOBITAN, ZEMLJANI OBLIK.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio