Search
Close this search box.

AMALGAMATED

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

TUOMAS MARKUNPOIKA

LOKACIJA:

Olovku koristimo kada želimo da damo formu našim mislima. Beležimo misli ilustrujući pritom želje i ideje. Ona je neraskidivo spojena sa zanatom i umetnošću i predstavlja različite odnose između čoveka i njegovih kreacija. Olovka je produžetak našeg uma koji nam omogućava da prenesemo informaciju kroz različite medijume i vreme dok prikupljamo i gradimo znanje.

Amalgamated je kolekcija koja istražuje odnos između masovno proizvedene alatke i njene individualne upotrebe. Lepota olovke kao predmeta prolazi neopaženo ukoliko se koristi samo u primarne svrhe. Amalgamated predstavlja vizuelno i taktilno ispitivanje olovke kao sirovine. Ovakav holistički princip bio je temelj za nastanak seta vaza gde je olovka postala predmet za sebe.

Vaze su napravljenje pojedinačnim lepljenjem jedne ivice olovke za drugu. Heksagonalni presek olovke omogućava formiranje mreže olovaka. Blok olovaka je obrađen na strugu kako bi se dobio konačni proizvod. Tok svakog od oblika otkriva različite obrasce unutrašnje strukture, otkrivajući lepotu olovke. Ovo limitirano izdanje vaza od olovaka dostupno je u tri oblika različitih boja.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio