Search
Close this search box.

ACTUAL DESIGN

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

JOSH JAKUS

LOKACIJA:

ACTUAL

Jednostavan, elegantan i provokativan dizajn.

Džoš Jakus, nekadašnji student Berkli univerziteta, sada je poznati kalifornijski industrijski dizajner posvećen vezi forme i funkcije. Svako ko koristi njegove proizvode susreće se sa početnom zamisli i prati sve faze njenog razvoja. Postizanje takve veze zahteva strogi materijalni senzibilitet. Koriste se prirodni i reciklirani materijali u njihovom najjednostavnijem obliku, koji svoj kvalitet pokazuju kroz efikasan dizajn koji teži da omogući što više, u najkraćim potezima.

Džoš, po struci arhitekta, osnovao je svoj dizajn studio 2005. godine, sa ciljem da nastavi traganje za prirodnim strukturama, prostorima i materijalima. Iako je njegov dizajn više vođen intelektualnom radoznalošću nego pragmatizmom, Džoš je bio najsrećniji kada je pravio stvari koje su bile korisne. Stvara jednostavne, elegantne i zabavne proizvode koji se odlikuju jedinstvenom linijom. Ovi predmeti su svima dostupni i pomalo provokativni. Svi proizvodi su izrađeni u Oklendu, u Kaliforniji, u malim serijama, kako bi zadovoljili očekivanja kupaca.

ZIP KRAVATA

Veoma interesantno rešenje kravate koja može da se nosi i na poslovnim sastancima, i u manje formalnim prilikama. Ručno rađena, 100% od vunenog filca, dostupna u tri veličine.

SHUMAI POSUDA

Iznenađujuće jednostavna posuda sastoji se samo od jednog komada vune, oblika kruga, sa kopčama po obodu, koje omogućavaju brzo oblikovanje posude. Nema obaveznog pravca, samo se izlomi do željene forme. Takođe napravljena od vunenog filca.


UM TORBE

Torba, tašna, ranac… svi ovi proizvodi se razvijaju iz jednostavnog koncepta stvaranja upotrebnih predmeta korišćenjem samo dve komponente – vuneni filc i patent zatvarač. Kada se torba raspakuje, razmontira, ona je potpuno pljosnate forme, laka za skladištenje ili putovanja, malog je gabarita i svakako ne zauzima mnogo mesta. Kada zatvorite patent zatvarač, stvara se torba organskog oblika.Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grafike iz prošlih era i estetika pedesetih
Grand Palais Ephemere
Casa Rio