Exl1

Vila u vinogradu na obroncima Alpa

Kastelaz Hof 08

LOKACIJA:

KASTELAZ HOF, VILA SMEŠTENA NA VRHU VINOGRADA, ISIJAVA OSEĆAJNOST, STRUČNOST I HARMONIJU SA OKOLINOM. OVA OČARAVAJUĆA GRAĐEVINA, DELO PETERA PIHLERA I KONKURSNOG POBEDNIKA, OSLIKAVA LEPOTU ALPSKOG PEJZAŽA JUŽNOG TIROLA, PRUŽAJUĆI BEZGRANIČAN POGLED NA OKOLNE PRIRODNE LEPOTE. INSPIRISAN SPONTANOŠĆU ŽIVOTA I POVRATKOM PRIRODI, OVAJ IZVANREDAN DIZAJN ODRAŽAVA RITAM ORIGINALNOSTI I UMETNIČKU DUBINU.

Unutar vile, prostor je promišljeno organizovan u tri dela – podzemni deo, prizemlje i mezanin. Svaki segment ima svoju funkcionalnost i privatnost, a unutrašnje dvorište povezuje ih u jedinstvenu celinu. Ovo jedinstvo prostora i oblika odiše snagom duhovne smelosti i nezadržive komunikativne energije. Prostrane staklene fasade osmišljene su sa namerom da obasjaju unutrašnjost prirodnim svetlom i omoguće prelep panoramski pogled na okolinu.

Kastelaz Hof 11

Enterijer vile krasi jednostavnost i minimalizam. Kombinacija lokalnih materijala kao što su beton i drvo stvara toplu i prijatnu atmosferu, povezujući unutrašnjost sa prirodnim okruženjem. Harmonija oblika i svetlosti oslikava vizuelnu zvučnost prostora, a jasni geometrijski obrisi donose osećaj stabilnosti i postojanosti.

Kompozicija prostora pažljivo je izvedena, stvarajući dinamičnu igru ravni koje se prepliću i stapaju sa okolinom. Vila postaje deo pejzaža, oživljavajući prizore likovnosti i stvarajući unikatan ambijent. Svojim jedinstvenim izrazom, Kastelaz Hof inspiriše nas da ponovo otkrijemo lepotu prirode i povežemo se sa njom na dublji nivo.

Kastelaz Hof 15

Ovaj dom je ne samo arhitektonsko čudo već i sertifikovani održivi objekat, obeležen sa CasaClima A sertifikatom. Njegova promišljena energetska efikasnost doprinosi celokupnom doživljaju i dopušta nam da se prepustimo osećaju izuzetnosti.

Kastelaz Hof je oaza elegancije usred vinograda, gde se umetnost i stvarnost prepliću u skladnoj harmoniji. Ovaj dom nas podseća na lepotu jednostavnosti i važnost povezivanja sa prirodom, stvarajući prostor za duboko razmišljanje i unutrašnji mir.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: