EduFair 2020: Počinje najveći sajam obrazovanja u Srbiji

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Pod sloganom “Obrazovanje po tvojoj meri”, najveći događaj iz oblasti obrazovanja u Srbiji ove godine održaće se 6. i 7. marta, u beogradskom Belexpocentru. Ovogodišnji sajam okuplja više od 90 institucija iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i Kanade, uz sadržaje usmerene ka rešavanju svih naših nedoumica u vezi sa obrazovanjem.

Sedamnaesti EduFair, tradicionalno najveći sajam obrazovanja u Srbiji, ove godine zakazan je za 6. i 7. mart, u beogradskom Belexpocentru i biće pravo mesto za sve koji žele da se informišu o novim trendovima u obrazovanju. Više od 90 uglednih obrazovnih institucija iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i Kanade predstaviće svoje programe, nove trendove, moderne pristupe obrazovanju, a biće i otvorene za besplatne konsultacije u vezi sa obrazovanjem za sve zainteresovane posetioce. Posetioci će imati priliku i da prisustvuju prezentacijama ambasada, fakulteta, internata, kulturnih centara, ali i edukacijama, gde će moći da se informišu o brojnim zanimljivim stipendijama, popustima, pogodnostima i „zanimanjima budućnosti“.

Kako do studija u inostranstvu? Kako napisati motivaciono pismo i zašto je ono važno? Kako se spremiti za ispite jezika? Kako odabrati pravu karijeru? Sa kojim problemima se najčešće susreću roditelji prilikom učestvovanja u planiranju obrazovanja za svoju decu? Zbog čega je personalizovani pristup obrazovanju toliko efikasniji od tradicionalnog i kako ga primenjuju neke od najuglednijih obrazovnih institucija? Koji su izazovi za decu, a koji za roditelje dece koja idu u inostranstvo radi sticanja obrazovanja? Na ova i mnoga druga pitanja posetioci EduFair-a će moći da dobiti odgovore kroz panel diskusije, radionice, prezentacije i lične konsultacije sa stručnjacima iz oblasti obrazovanja tokom dva dana EduFair-a.

Već tradicionalno, na EduFair-u bira se Omiljeni profesor ili profesorka Srbije.

Takođe, svi posetioci imaće priliku da urade test profesionalne orijentacije MyUniChoice, zvanično najbolji test za profesionalno usmerenje u Velikoj Britaniji.

Predstavnici nekih od najuglednijih obrazovnih institucija iz Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Nemačke, Kanade, Slovenije, Luksemburga, Italije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske i Holandije držaće svoje prezentacije tokom dva dana EduFair-a, koje će biti otvorene za sve posetioce. Svi posetioci moći će da dobiju besplatno savetovanje, bilo da ih zanimaju studije u inostranstvu, privatni ili državni univerziteti, internati ili škole jezika. Univerzitet u Beogradu će se predstaviti na EDUfair-u ove godine predstaviti sa više od 20 fakulteta.

“EDUfair je jedan od najvećih savetodavnih projekata u Srbiji i regionu, koji predstavlja najnovije trendove u oblasti obrazovanja. Misija našeg tima je da pruži profesionalnu perspektivu i realizaciju svakom studentu koji je zainteresovan za razvoj obrazovanja – od ličnog studijskog programa do profesionalne realizacije i stažiranja. Bilo da je reč o učenicima i studentima, ili roditeljima koji žele da se informišu o svim mogućnostima za svoju decu, EduFair ove godine pruža atraktivan program u kom će svako moći da pronađe sadržaj po svojoj meri“, objasnila je Daša Denda, event menadžerka EduFair-a.

Prijave za EduFair 2020 su besplatne i vrše se online na linku edufair.rs.

Izvor: National Geographic Srbija

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: