Search
Close this search box.
congress

Upoznajte žiri DEZEEN AWARDS 2024

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1
dezeen

LOKACIJA:

FOTOGRAFIJE:

DEZEEN

URBANISTKINJA HELENE CHARTIER, TEHNOLOG JOHN MAEDA, KUSTOS LLISA DEMETRIOS, ARHITEKTA LAURA NARAIANSINGH I DIZAJNER ADEBAIO OKE-LAVAL IMENOVANI SU ZA ŽIRI DEZEEN AWARDS 2024.

Otvorene su prijave za Dezeen Awards 2024 u partnerstvu sa Bentlijem. Prijave su otvorene do 30. maja do 23:59 po Londonskom vremenu.

U svojoj sedmoj godini, program je postao vrhunsko priznanje za arhitekte i dizajnere u celom svetu, a pobednike bira prestižno veće međunarodnog žirija.

UČEŠĆEM DOBIJATE PRILIKU DA VAŠ RAD VIDI 90 VODEĆIH PROFESIONALACA U INDUSTRIJI, UKLJUČUJUĆI MODNE DIZAJNERE KRISTIJANA LUBUTINA I OZVALDA BOATENGA, DIZAJNERE ENTERIJERA BOBIJA BERKA I DŽASTINU BLEJKINI, ARHITEKTU ODIL DEK I DIZAJNERKU PATRIŠU URKIOLU.

Učestvujte već danas!

Priložite svojih 10 slika projekta i sažeto odgovorite na pitanja u obrascu za prijavu:

  • Kratak opis projekta: Navedite rezime ili „glavni deo“ vašeg projekta. Ovo će biti objavljeno na sajtu ako ste u širem izboru, užem izboru ili pobedite.
  • Ključni detalji projekta: Šta je sažetak? Da li je bilo ograničenja planiranja? Koji materijali i načini izgradnje su korišćeni?
  • Kako projekat prikazuje inovacije? Da li projekat uključuje originalno razmišljanje ili rešava problem na nov način? Opišite izazov koji vaš dizajn želi da reši i kako.
  • Koliko je projekat koristan? Koliko je vaš projekat koristan i pažljiv i za ljude i za planetu? Kako doprinosite društvu i ispunjavate principe inkluzivnog dizajna? Koje strategije postoje za maksimiziranje, ponovnu upotrebu i minimiziranje otpada?

41 KATEGORIJA PROJEKATA ZA UČEŠĆE NA DEZEEN AWARDS 2024

Sa 41 kategorijom koju možete izabrati, bilo da ste arhitekta, dizajner, proizvođač – postoji kategorija za vas!

U nastavku saznajte više o najnovijim članovima žirija koji su se pridružili ovogodišnjem panelu:

Dezeen Awards 2024 Helene Chartier Judge Sq 1 1 852x852 1
Helene Chartier je stručnjak za održivi urbanizam

Helene je direktorka urbanističkog planiranja i dizajna u C40 Cities Climate Leadership Group i pridružiće se žiriju za održivost.

Radi na ubrzanju održivih i otpornih politika urbanog planiranja i praksi dizajna u gradovima širom sveta.

Chartier vodi program C40 Green and Thriving Neighborhoods kako bi pretvorila 15-minutni koncept grada u stvarnost. Ona takođe upravlja Reinventing Cities, serijom takmičenja koja angažuju preduzeća, akademike i mlade kako bi pružili dekarbonizovane i otporne projekte urbane regeneracije širom sveta.

U nedavnom razgovoru sa Dezeenom, ona je tvrdila da je važnost zaštite gradova od klimatskih rizika „potpuno potcenjena“.

Dezeen Awards 2024 John Maeda Judge Sq 1 852x852 1
Džon Maeda je potpredsednik za dizajn i veštačku inteligenciju u Microsoftu

Američki tehnolog Maeda je potpredsednik za dizajn i veštačku inteligenciju u Microsoftu i pridružiće se dizajneru Jomo Tariku na ovogodišnjem panelu za dizajn.

Maeda je dobio Nacionalnu nagradu za dizajn Bele kuće za algoritam generisane vizuelizacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, zajedno sa drugim značajnim nagradama.

On je autor pet knjiga, uključujući How To Speak Machine, u kojoj definiše fundamentalne zakone o tome kako računari misle i zašto treba da brinemo, i tehnološkog bestselera Laws of Simplicity, koji ima za cilj da nas nauči da očekujemo manje, a dobijemo više.

Llisa Demetrios
Llisa Demetrios je glavni kustos Instituta Eames

Llisa je glavni kustos obrazovne neprofitne organizacije Eames Institute of Infinite Curiosity sa sedištem u Kaliforniji i biće u žiriju za dizajn.

Cilj instituta je da podučava lekcije njene bake i deke, dizajnera Čarlsa i Reja Ejmsa, omogućavajući pojedincima da rešavaju probleme kroz dizajn.

Rebrendiranje instituta od strane dizajnerskog studija Manual uvršteno je na širi izbor Dezeen Awards 2023.

Laura Narayansingh
Laura Naraiansingh vodi ACLA Architecture iz svog doma na Trinidadu i Tobagu

Laura je direktor ACLA Architecture sa sedištem u Trinidadu i pridružiće se osnivaču Aedasa Kitu Grifitsu u ovogodišnjem arhitektonskom žiriju.

Radila je na različitim komercijalnim, stambenim i ugostiteljskim projektima, od renoviranja kolonijalne arhitekture do velikih komercijalnih opremanja.

Godine 2019. dobila je počasno priznanje za najperspektivnijeg mladog arhitektu od Instituta arhitekata Trinidada i Tobaga.

Laura je nedavno završila Bush House, svoju porodičnu kuću na Karipskim ostrvima.

Adebayo Oke Lawal
Adebajo Oke-Laval je osnovao Orange Culture 2011

Nigerijski dizajner Oke-Laval je osnivač i kreativni direktor modne kuće Orange Culture i učestvovaće na panelu za održivost.

Od lansiranja 2011. godine, Orange Culture je predstavljena u značajnim publikacijama uključujući Vogue, New York Times, ELLE i The Guardian, između ostalih.

Orange culture je takođe predstavljena u dve velike izložbe u Muzeju Viktorije i Alberta zbog njenog uticaja na Afričku modu, kao i u brojnim muzejima širom sveta. Oke-Laval je nedavno uvršten u Business of Fashion 500.

Za više ovakvih objava posetite našu rubriku vesti.

dezeen.com | Harry Cruttenden | Jessica Smee |

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Svetski brend u proizvodnji sudopera – ALVEUS
NU kolekcija slavina osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn u manje od godinu dana
Arhitektura u stomatologiji: dr Dragana Čakan