Balkan Design Shop / Savamala Design Expo

Piše:
IVANA ZARIĆ
Lokacija:
MIKSER HOUSE
Godina realizacije:
JUN-SEPTEMBAR 2015

Balkan Design Shop se nalazi u prostoru Mikser House-a u Karađorđevoj 46 i predstavlja svojevrsni sabirni centar regionalne dizajn scene u vidu prodavnice originalnog, savremenog balkanskog dizajna koji za cilj ima promovisanje balkanskog dizajna i afirmaciju kreativnog potencijala regiona kao šansu sa kreiranje novog balkanskog identiteta.
Balkan Design Shop predstavlja idealnu destinaciju za sve ljubitelje dobrog dizajna i na jednom mestu okuplja rukotvorine kreirane od strane talentovanih dizajnera iz čitavog regiona. U Karađorđevoj 46 svi posetioci mogu pronaći originalne savremene proizvode, od nameštaja, preko nakita, odeće, torbi, modnog aksesoara i aksesoara za kuću, pa sve do CD-ova i LP izdanja.
Tokom leta, od juna do septembra, Balkan Design Shop je prerastao u Savamala Design Expo – proširenu verziju Shop-a, permanentnu izložbu i letnje stecište preko 60 dizajnera koji svakoga dana predstavljaju svoje kreacije posetiocima Mikser House-a. Savamala Design Expo otvoren je za posetioce svakog dana od 9 do 21h.