Search
Close this search box.
NAJPOSEĆENIJE

Politika privatnosti

 1. Na koji način prikupljamo ili dobijamo Vaše lične podatke?

Ovaj web sajt skuplja određene podatke korisnika stranice, za koje se ovde možete informisati o kojim podacima se radi, načinu sakupljanja tih podataka, načinu davanja pristanka ili odbijanja, načinu onemogućavanja stranice da sakuplja vaše epodatke, kao i načinu kako zatražiti brisanje vaših podataka.

UREDBA 2016/679 (GDBR)

 1. Koje podatke prikupljamo od Vas?

              2.1. Kontaktiranjem

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama kao i vrste upita, ti podaci mogu obuhvatiti ime, prezime, broj telefona, adresu e-pošte, ostale informacije o Vama koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom. Podatke prikupljene na ovaj način možemo obrađivati u svrhe pružanja odgovora na Vaše upite.

               2.2. Korišćenje Kolačića

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se prilikom posete naše internet stranice čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.). Kolačići ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačićima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da Vam poseta internet stranici bude prijatnija. Mi koristimo takozvane kolačiće sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na Vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite. S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon 1 godine, s tim da ih Vi uvek možete obrisati ručno na Vašem računaru. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

              2.3. Google Analitika

Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics – uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. (“Google”). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačići. Kolačići generišu sledeće informacije o vašem korišćenju ove internet stranice:

 • tip/verzija pretraživača,
 • operativni sistem koji se koristi,
 • referrer URL (prethodno posećena stranica),
 • hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),
 • vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da  nije moguće utvrditi identitet (takozvano IP maskiranje). Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa neće biti povezana sa drugim podacima Google-a. Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

              2.4. Društvene Mreže

Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo EKO KUĆA MAGAZIN ima ograničen uticaj. Detaljnije informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

Instagram

Facebook

Youtube

Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima društvenih mreža. Podake prikupljene na društvenim mrežama na osnovu pristanka kao što su komentari, video snimci, slike, lajkovi, objavljuje operater. Eko kuća magazin ove podatke ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitnog sadržaja i podataka koji predstavljaju krivično delo. Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost): Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalost samo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo. Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica optimizuju.

              2.5. Poseta Internet Stranice

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na Vašem uređaju će automatski i bez Vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

 • IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu
 • datum i vreme pristupa
 • ime i URL preuzete datoteke ukoliko ste nešto preuzeli
 • internet stranicu/aplikaciju preko koje se pristupa (referrer URL)
 • pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime Vašeg provajdera

Navedene podatke server privremeno čuva u takozvanoj log datoteci u svrhe:

 • obezbeđivanja komfornog korišćenja naše internet stranice/aplikacije
 • obezbeđivanja uspostavljanja nesmetane veze
 • procene bezbednosti i stabilnosti sistema

              2.6. Odredbe za zaštitu podataka o aplikaciji i upotrebi aplikacije GOOGLE ADSENCE

Na ovoj web stranici, kontroler je integrisan sa Google AdSense. Google AdSense je online usluga koja omogućava postavljanje reklama na sajtovima trećih strana. Google AdSense je zasnovan na algoritmu koji bira reklame koje prikazuju na sajtovima trećih strana da odgovara sa sadržajem odgovarajućih stranice trećih strana. Google AdSense omogućuje ciljanje korisnika Interneta na temelju interesa, koji se realizuje putem stvaranja pojedinačnih korisničkih profila.

Operativne kompanije Google AdSense komponenta je Abeceda Inc., 1600 Amfiteatar Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Sjedinjene Države.

Svrha Google AdSense komponenta je integracija oglasa na našoj web stranici. Google AdSense postavlja kolačić na informacione tehnologije subjekta podataka. Definicija kolačića je objašnjena iznad. Uz podešavanje kolačića, Abeceda Inc. je omogućeno da analizira korišćenje naše web stranice. Sa svakim pozivom u jednu od pojedinačnih stranica ove internet stranice, kojim upravlja kontroler i na koji je Google AdSense komponenta integrisana, Internet pretraživač na informacione tehnologije sistem subjekta podataka će se automatski dostaviti podatke kroz Google AdSense komponenta u svrhu online oglašavanja i naselja provizija Abeceda Inc. Tokom ove tehničke procedure, preduzeće Abeceda Inc. stiče znanja licnih podataka, kao što je IP adresa subjekta podataka, koji služi Abeceda Inc., između ostalog, da razumeju poreklo posetioca i klikova.

Nosioca podataka može, kako je gore navedeno, sprečiti postavljanje kolačića putem naše web stranice u bilo kojem trenutku putem odgovarajuće podešavanje web pretraživača koristi i na taj način trajno negiraju postavljanje kolačića. Takvo prilagođavanje Internet pretraživač koristili bi takodje spriječilo Abeceda Inc. od postavljanja kolačić na informacione tehnologije subjekta podataka. Osim toga, cookies već u upotrebi od strane Abeceda Inc. mogu biti izbrisani u bilo koje vrijeme putem web pretrazivaca ili drugi programi.

Nadalje, Google AdSense takođe koristi takozvno praćenje piksela. To je minijaturni grafički kod koji je ugrađen u web stranicama kako bi omogućio snimanje log datoteke i analizu log datoteke preko koje se može obavljati statistička analiza. Zasnovan na ugrađenoj opciji praćenje piksela, Abeceda Inc. je u mogućnosti da utvrdi da li i kada je web otvorio temu podataka, i koje su veze kliknuli na strane subjekta podataka.

Kroz Google AdSense, osobnih podataka i informacija koji uključuje i IP adresu, i neophodan je za prikupljanje i računovodstva od prikazanih reklama-se prenosi na Abeceda Inc. u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovi lični podaci će se čuvati i obrađivati u Sjedinjenim Američkim Državama. The Alphabet Inc. može otkriti lični podaci prikupljeni kroz ovu tehnički postupak trećim stranama.

Google AdSense je dalje objašnjeno na sledećem linku GOOGLE ADSENSE

 1. Ko ima pristup Vašim podacima?

Od izuzetne važnosti za nas je zaštita Vaših podataka o ličnosti, upravo zbog toga vodimo računa da Vaši podaci o ličnosti ne budu ustupljeni neovlašćenim licima. Unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni sektori, odnosno oni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

 1. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Vaše lične podatke čuvamo u vremenskom periodu neophodnom za ispunjenje gore navedenih svrha. Pri tome, vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja podataka o ličnosti.

 1. Koja su Vaša prava nad podacima?

 • da Vam omogucimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće, strane ili kategorije trećih strana sa kojima se vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
 • da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka;
 • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku. Pristanak možete opozvati u svakom trenutku, tako što ćete se odjaviti na način koji smo predvideli (putem određenog linka) kao i slanjem poruke na našu mail adresu marketing@ekokucamagazin.com
 • da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom;
 • da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.

 1. Stupanje na snagu i izmene politike privatnosti

Ova politika stupa na snagu dana 01.01.2021. godine. Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.