Exl1

Neodoljivi eko hotel

Lilelo 02

LOKACIJA:

U italijanskoj provinciji Gracano Badoljo, zaživeo je jedinstveni eko-hotel inspirisan autentičnim pejzažem. Nazvan LiLeLo, skraćenica od “Little Leisure Lodge” (mala koliba za uživanje u dokolici), ovaj hotel donosi potpuno nov koncept gradnje i enterijera.

LiLeLo se ističe svojom posvećenošću ekologiji i jednostavnosti. Hotel se prostire na svega 156 m2 i sastoji se od četiri drvene kabine koje su dizajnirane da se stapaju sa okolinom. Materijalizacija hotela naglašava prirodnu lepotu i spoj sa prirodom.

Lilelo 22

Autor Marko Lavita je inspiraciju pronašao u tradicionalnom stogu sena, što se odražava u konceptu dizajna. Kabine su podignute od tla i povezane stepeništem koje asocira na merdevine. Ova distanciranost daje osećaj izolacije i pripadnosti prirodi. Svaka kabina ima jedinstvenu unutrašnjost organizovanu oko terase, prostora za obedovanje, spavaćeg dela i kupatila.

Lilelo 29

Prozori su ključni elementi ovog enterijera. Tanke okvire prozora diskretno integrišu spoljni svet sa unutrašnjim prostorom, pružajući panoramski pogled na vinogradsku dolinu Monferato. Enterijer je izrađen od prirodnih i održivih materijala, poput drveta ariša, koje se koristi za nameštaj, podove i zidne obloge.

Lilelo 13
Lilelo 13

LiLeLo hotel predstavlja trend gradnje eko-hotela koji se sve više širi svetom. Njegova harmonija sa prirodom i pažljivo osmišljen enterijer postavljaju nove standarde za buduće hotele koji teže jednostavnom luksuzu i povezanosti sa okolinom.

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: