Alumil Exl1

NAJDUŽA NA SVETU - NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

AUTORI:

Radmila Radosavljević, dipl.inž.zašt.živ.sred.

LOKACIJA:

Zlatibor

Zlatibor jedna od najposećenijih destinacija Srbije koja je bogatom turističkom ponudom privukla posetioce koji uživaju u lepotama Zapadne Srbije.

Ski centar Tornik čija je nadmorska visina 1.946m, Čigota 1.422m i mnogih nižih, zatim prelepih kilometrima dugačkim livadama i visoravnima, jezerima poput Ribničkog jezera, Tavničkog i dr, modernim naseljima sa luksuznim apartmanima i vilama sa prenoćištem, hotela sa spa centrima, bazenima, teretanama, najboljom uslugom, parkovima, najukusnijom hranom sa dela Zapadne Srbije (komplet lepinjom, domaćom rakijom od raznih vrsta voća, džema od šljiva koje su lično ubrane rukom domaćice, pršutom i slaninom, domaćom projom i pogačom, sveže ceđenim sokovima, sir i kajmak od najvalitetnijeg mleka) samo su jedni od razloga da posetite ovu prelepu planinu.

Zlatibor

Razlog više je nova turistička ponuda Gold Gondola Zlatibor, koja je najduža panoramska gondola na svetu. Posle ove najduža na svetu je TianmenShan Cable Car gondola u Kini.

Devet kilometara vazdušne trase povezuje centar Zlatibora sa Ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na koje je međustanica, koja može da se iskoristi za šetnju u prirodu van automobila, zgrada i ljudi, da se uživa u svežem vazduhu i čistoj prirodi.

Vožnja gondolom do poslednje stanice traje 25 minuta, sa ukupnim kapacitetom od 600 ljudi raspoređenih u 55 kabina i visinskom razlikom od 531 metar. U saradnji sa francuskim proizvođačima kompletna instalacija je urađena u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.  // Vest pripremila  Radmila Radosavljević, dipl.inž.zašt.živ.sred.

Zlatibor
Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: