Alumil Exl1

MINIARTURA

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

U galeriji Singidunum je održana međunarodna izložba minijatura MiniARTura u organizaciji DLUM ( Društva likovnih umetnika Makedonije) i ULUPUDS ( Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije ). Na  postavci su bile zastupljene skoro sve likovne tehnike i raznorodni materijali (ulje, akvarel, pastel, grafika, kolaž, mozaik,fotografija, keramika, metal, tekstil…), a format radova je bio 10x10cm.

Učestvovalo je  preko 130 autora iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Australije, Bugarske i Srbije.Namera organizatora izložbe(  Snežana Pešić Rančić, Hristijan Sanev i Petar Vujošević). je bila  uspostavljanje bolje i intezivnije saradnje primenjenih i  likovnih umetnika u regionu, posebno u zemljama zapadnog Balkana. Takvi kontakti omogućavaju razmenu umetničkih iskustava i praksi, kao i povećanu mobilnost umetnika, a  domaću likovnu scenu čini bogatijom i likovno zrelijom.//ek MAJA ŠKALJAC STANOŠEVIĆ

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još: