A4A DESIGN

Autori:
A4A DESIGN
Objekat:
EKOLOŠKI NAMEŠTAJ
Lokacija:
MILANO, ITALIJA
Godina realizacije:
2002.
Fotografija:
FRANCESCO GUSELLA, VALENTINA ESPOSITO, FEDERICA PACE

KARAKTERISTIKE MODERNOG DRUŠTVA SU POVEĆANA MOBILNOST I ZAHTEVI ZA NOVIM REŠENJIMA U SAVREMENOM DIZAJNU. IZ TOG RAZLOGA, KAO REZULTAT POJAVE NOVIH TEHNOLOGIJA U PROIZVODNJI EKOLOŠKOG NAMEŠTAJA, NASTALA JE IDEJA ZA DIZAJNIRANJEM OVE IZUZETNE SERIJE NAMEŠTAJA OD RECIKLIRANOG MATERIJALA –  KARTONSKOG SAĆA.

Sve više i više kuća, ali i otvorenih prostora, imaju nameštaj od kartona, zahvaljujući njegovoj čvrstoći, otpornosti i funkcionalnosti. Cilj ovakvog pristupa dizajnu je da se promoviše reciklaža, ali i da se pokaže da se i od jednostavnih materijala može napraviti nešto lepo, korisno i efikasno.

Materijal poput kartona je revolucionarno otkriće u svetu nameštaja, jer je lak, vizuelno ne opterećuje prostor i pristupačan je svima. Ekološki način uređenja životne sredine podrazumeva ponovno korišćenje prirodnih razgradivih materijala koji mogu dalje da se recikliraju. Karton je materijal dostupan svima i može se lako oblikovati kako bi se dobio ekološki nameštaj praktičan za kućnu upotrebu.//ek Ivana Nikolić – Više u EKO KUĆI No10