There is nothing to show here!
Slider with alias a4a-reci-mi-sta-vidis not found.

A4A DESIGN - "RECI MI ŠTA VIDIŠ"

Autori:
A4A DESIGN (NICOLETTA SAVIONI, GIOVANNI RIVOLTA)
Objekat:
INSTALACIJA
Lokacija:
MILANO, ITALIJA
Fotografija:
FRANCESCO GUSELLA

KARTON JE MATERIJAL BUDUĆNOSTI. POGODAN JE ZA RECIKLAŽU, IZGLEDA TOLIKO INTERESANTNO DA JE ZAPRAVO KUL, A UZ TO JE LAGAN I OD NJEGA MOŽE DA SE NAPRAVI SVE ŠTO ZAMISLITE.

Karton je jedan od materijala budućnosti koji postaje sve popularniji zbog svoje izdržljivosti, dostupnosti i ekološkog aspekta. Od kartona se mogu napraviti komadi nameštaja kao što su kreveti, stolice, stolovi, police, a takođe se mogu napraviti i interesantne instalacije i dekorativni detalji za enterijere poput ramova za slike, lampi ili lustera.

Počevši od jednostavnog oblika, koncept ove instalacije se dalje razvijao na različite načine, od malih formata koji mogu biti idealni kao dekorativni elementi, do velikih dimenzija ogromnih struktura. Ovo su glavne vodilje, smernice u delovanju dizajn studija ‘A4A design’ prilikom stvaranja njihovog već poznatog nameštaja od kartonskog saća, funkcionalnih i održivih armatura, instalacija za izložbe, kao i specijalnog mobilijara za razne događaje.

Instalacija ’Reci mi šta vidiš’ predstavljena je na nedelji dizajna u Milanu 2014. godine. Cela serija je napravljena od kartonskog saća, i svi delovi ove instalacije nakon upotrebe mogu da se recikliraju poput papira. Zbog svoje lagane konstrukcije sa lakoćom se može pomerati i skladištiti.// ek Ivana Nikolić