Search
Close this search box.

BLOCKHEAD: DISORIENTED SERIES
MARKO ZUBAK

NAJPOSEĆENIJE
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER
Asset 1

LOKACIJA:

Papertoys, ili igračke od papira, dio su globalne memorije mnogih prostora i mnogih generacija, a njihova jednostavna tehnika izrade – bilo presavijanjem, bilo rezanjem, slaganjem i lijepljenjem, učinila ih je odavno lako dostupnima i tako široko prisutnima. Posljednjih godina izrada papertoysa postala je trend; koncept koji uključuje spoj stare, tradicionalne tehnike sa suvremenom tehnologijom i novim medijima i uz korištenje interneta kao sredstva komunikacije i promocije.

Marko Zubak, autor bogatog i raznovrsnog opusa, u svom stvaralaštvu poklonik suvremenog pristupa, novih medija i eksperimenata, kao i sinergije različitih umjetničkih disciplina i područja, pojavljuje se na papertoy sceni 2007. godine, odmah oduševljen beskrajnim mogućnostima koje se tu nude. Pritom on pojam „igračka od papira“ ne shvaća kao puku zabavu i time krajnji cilj, nego kao inspirativni start. Kao inovativno i uzbudljivo polazište u područje novih stvaralačkih ideja i novih rješenja. Kao polazište u područje vizualnih umjetnosti, gdje njegovi papertoys žive kao skulpture, reljefi i instalacije u likovnim pričama. O tome autor kaže: „U svojoj umjetničkoj varijanti papertoys za mene zapravo predstavljaju ´drugi pristup´ skulpturi, gdje se forma ne dobiva oduzimanjem ili dodavanjem materijala, nego krojenjem papira. Za mene, to je novi umjetnički medij za iskazivanje novih ideja.“//ek VIŠNJA SLAVICA GABOUT

Autor teksta: Redakcija
EKO KUĆA je prvi evropski i regionalni portal koji stručnjacima kao i široj čitalačkoj javnosti, nudi celovite informacije iz svih segmenata eko arhitekture i kulture.
Pogledajte još:
Grand Palais Ephemere
Casa Rio
Lou Estela