45. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDS-a ODLIČNO EXCELLENT

JUBILARNA 45. MAJSKA IZLOŽBA UDRUŽENJA LIKOVNIH UMETNIKA PRIMENJENIH UMETNOSTI I DIZAJNERA SRBIJE – ULUPUDS-A 2013. GODINE, POD NAZIVOM OD – LIČNO EXCELLENT, RASKOŠNA JE UVERTIRA ZA PROSLAVU VELIKOG JUBILEJA ULUPUDS-A (1953-2013), KOJI 60 GODINA KONTINUIRANO DELUJE U KULTURI BEOGRADA, SRBIJE I SVUDA GDE KREATIVNOST NJEGOVIH ČLANOVA IMA ODJEKA.

Majska izložba je na repertoaru imala sve ono što savremena primenjena umetnost i dizajn danas nude, a što je priznato, ali ne i dovoljno iskorišćeno. Učesnici 45. majske izložbe, ipak, odlučno pod geslom “Od-lično”, kažu: “Ovo je od našeg pojedinačnog ličnog za naše i vaše zajedničko – odlično. To smo mi, stojimo iza svojih radova, koji uvek kreću od ličnog ka kolektivnom, opštem.”

Majska izložba, najstarija i najznačajnija izložba članova ULUPUDS-a, profesionalnih stvaralaca u svim oblastima primenjenih umetnosti i dizajna u Srbiji, prvi put je održana 1955. godine, iako ne pod tim nazivom. Naziv ovogodišnje Majske izložbe ULUPUDS-a, OD – LIČNO EXCELLENT, odgovorio je kontekstu u kojem ULUPUDS (1953-2013) organizuje sve svoje aktivnosti u jubilarnoj 2013. godini. Podržavajući proslavu 60 godina ULUPUDS-a, ova tema podrazumeva ekskluzivnost sadržaja i prezentacije odabranog materijala za izlaganje, i ujedno, slično usvojenom znaku (logo – 60 godina ULUPUDS-a) koji prati sve aktivnosti Udruženja u ovoj godini, ukazuje na prioritet kreativnog traga autora i autorskih timova.// Više u EKO KUĆI No08