MAGAZIN ZA EKO ARHITEKTURU I KULTURU

NO 28

jul-avg 2018

NO 23

apr-jun 2017

NO 27

apr-jun 2018

Alumil u jednom od najinovativnijih projekata na svetu:

Plutajuće vile u Dubaiju


Možda ste već čitali o Plutajućim vilama u Dubaiju, ali da li ste znali da je ALUMIL sa svojim inovativnim sistemima imao veliki udeo u izgledu ovog fascinantnog projekta !?

Novi i jedinstveni minimalni ALUMIL klizni sistem SUPREME S650 PHOS je izabran za luksuzne Plutajuće morske vile u Dubaiju, projekat koji je sa razlogom zaslužio divljenje svih u građevinskoj industriji širom sveta. Ovaj inovativni projekat je definitivno arhitektonsko dostignuće: Plutajuće vile koje bukvalno plutaju na vodi, imaju prostorije koje su ispod vodene površine, što omogućava stanovnicima da spavaju okruženi velikim ‘akvarijumom’ morskog dna!
Impresivna ugaona konstrukcija SUPREME S650 PHOS je ugrađena u prizemlju ovih vila i tako je obezbedila maksimalni slobodni prostor zahvaljujući minimalnom dizajnu, gde je vidljivost aluminijuma svedena na apsolutni minimum, povećavajući osećaj slobode kroz direktan kontakt sa spoljašnjom sredinom. Pored toga, u ovaj projekat su implementirani «klasični sistemi za sva vremena» čvrsti okretno-nagibni sistem SMARTIA M11000 kao i elegantna struktura ograda SMARTIA M8200, koje uspešno pokrivaju visoke estetske potrebe ovog projekta.