MAGAZIN ZA EKO ARHITEKTURU I KULTURU

NO 28

jul-avg 2018

NO 23

apr-jun 2017

NO 27

apr-jun 2018

Da li ste čuli za ,,aquaphysical'' trening?

Aquaphysical trening je novi način vežbanja koji je od skoro počeo da se primenjuje. Trening se radi u bazenu, ali ne u vodi, već na vodi. Posebni plutajući dušek koji se zove Aquabase, napravljen je da vam pruži najbolji trening na vodi. Njegova funkcija je jednostavna. Pomoću njega ćete uspeti da ostanete na vodi i da ne potonete, ali ćete zato morati dobro da se pomučite.

Aquaphysical je varijacija HIIT treninga koji se radi na vodi i to uz pomoć ovog specijalnog dušeka. Poenta je da sve vežbe koje inače radite, dodatno otežate tako što ćete biti nestabilni na vodi. To znači da ćete se daleko više truditi oko klasičnih vežbi kao što su sklekovi, izdržaj u skleku i čučnjevi. Pošto ćete biti na prilično nestabilnoj površini, vaša ravnoteža će morati da bude savršena, a za to će vam biti potreban ozbiljan trening.

Za veoma kratak period ovaj način treniranja je postao vrlo popularan. Ljudi koji su počeli da se bave ovom vrstom treninga kažu da za vrlo kratak period postižu sjajne rezultate, ali da su treninzi vrlo naporni.

Nažalost, kod nas ovakvi treninzi još uvek nisu zastupljeni, ali ako želite da se isprobate u Aquaphysical treningu, onda možete poručiti ovaj specijalan dušek i trening početi sami u bilo kom bazenu. Jedini problem je što cena dušeka nije baš mala pa će vas koštati 550 funti. Međutim, pošto neki daju mnogo više para za spotsku opremu i sprave za vežbanje, možda ovo i nije loša cena.