KAKO OBEZBEDITI ZDRAV I KONFORAN ŽIVOTNI PROSTOR

JEDINICA ZA REKUPERACIJU TOPLOTE, HRU – „HEAT RECOVERY UNIT” – DOVODI SVEŽ SPOLJAŠNJI VAZDUH U PROSTORIJE I ODVODI USTAJALI VAZDUH IZ NJIH. TOPLOTA SE IZ ODVODNOG VAZDUHA REKUPERACIJOM PRENOSI NA SVEŽ VAZDUH, ČIME SE DOBIJA ENERGETSKI EFIKASNA VENTILACIJA.

Najnoviji trendovi u izgradnji objekata, korišćenje recikliranih materijala, težnja ka energetski efikasnim objektima, sve veće cene energenata, prate ubrzani razvoj sistema koji obezbeđuju optimalnu unutrašnju klimu. Energetska efikasnost zauzima vodeće mesto kada se radi o odabiru sistema za grejanje i hlađenje. Tehnika rekuperacije toplote podjednako pozitivno utiče na okolinu, objekte i ljude štedeći energiju i doprinoseći vrednosti objekta uz obezbeđivanje optimalne unutrašnje klime. Sistem za kontrolisanu ventilaciju nudi optimalne životne uslove zahvaljujući efikasnoj i higijenskoj izmeni vazduha, kao i skoro potpunoj rekuperaciji toplote iz iskorišćenog vazduha.

Primer aspiratora integrisanogu sistem za ventilaciju

Sistem za distribuciju vazduha nudi stalan dovod svežeg vazduha u prostore bez čestica prašine i posebnu kontrolu za svaku prostoriju uz otklanjanje vlage i neprijatnih mirisa. Ovim se obezbeđuje vazduh koji nije samo svež, već i, u zavisnosti od godišnjeg doba, zagrejan ili rashlađen, čime osigurava idealnu unutrašnju klimu.  Individualni sistem prilagođen potrebama korisnika, zasnovan je na centralnom ventilacionom uređaju, inovativnom sistemu za distribuciju vazduha i posebnom razmenjivaču toplote. //ek  –   VLADA OBRADOVIĆ,  d.i.m.Više u EKO KUĆI No05

Primer efikasno iskorišćenog prostora:stvaraju dinamiku i uvode prirodu u objekat